A Vilgain Lenmag egy igazán értékes táplálékforrás, amely főként magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönheti népszerűségét. Az α-linolénsav, amely a lenmag természetes összetevője, segít fenntartani a vér normál koleszterinszintjét, ha naponta legalább 2 g-ot (kb. 10 g magot) fogyasztunk belőle. De a lenmag nem csupán az omega-3 zsírsavak miatt fontos!
Ezek a magok bővelkednek oldható és oldhatatlan rostokban, amelyek serkentik az egészséges baktériumok szaporodását az emésztőrendszerben, támogathatják a bélmikrobiomot és a tápanyagok felszívódását. A lenmag lignánokat is tartalmaz, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal bírnak, emellett ásványi anyagokban is gazdagok, mint például kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink és kálium.
A legjobb, ha a lenmagot alaposan összezúzva, őrölve vagy megrágva fogyasztod, hogy a benne lévő jótékony anyagok maximálisan felszívódjanak. Fogyaszthatod nyersen, vagy használhatod müzliben, zabkásában, salátában, joghurtban, palacsintában vagy bármilyen ételben, amelyhez extra egészségügyi előnyöket szeretnél hozzáadni.
Vilgain Lenmag Pontokban:
- Sajátos dióízű lenmagok
- Omega-3 zsírsavakban gazdag
- Ásványi anyagokat tartalmaz
- Magas rosttartalmú
- Megfelelő zsírsavforrás vegánok számára
Figyelmeztetés az allergiások számára:
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tejet, földimogyorót és más dióféléket tartalmazhat.
Tápérték táblázat
100 g |
Energiaérték |
Zsírok |
- ebből telített zsírsavak |
Szénhidrát |
- ebből cukrok |
Rost |
Fehérje |
Só |
Kiszerelés: 500 g
A Vilgain Lenmag nemcsak ízletes, hanem tápláló választás is, amely segíthet egészséged megőrzésében és javításában!