Vilgain Liofilizált Áfonya - illatos, ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag áfonya
Élvezd a (majdnem) friss áfonyát még szezonon kívül is. A fagyasztva szárított áfonya egész évben olyan ízű, mint az éppen most érett áfonya. Bármilyen édes ételt vagy desszertet feldobhatnak mind ízükkel, mind pedig rengeteg vitaminnal, amelyek a fagyasztva szárítás (liofilizálás) során nem pusztulnak el.
A gyorsfagyasztás megőrzi az aromát, az ízt, valamint a vitamin- és ásványianyag‑tartalmat
Hogyan működik valójában a fagyasztva szárítás? Az áfonyát vagy más gyümölcsöket (akár zöldségeket is) mélyfagyasztásnak vetik alá, majd vákuumban lassan szárítják, hogy a vizet teljesen eltávolítsák. Ezáltal a gyümölcs visszanyeri jellegzetes könnyedségét, és megőrzi színét, aromáját és ízét. Ezenkívül a gyümölcs tele van vitaminokkal, amelyek úgy maradnak meg, mintha frissek lennének, mivel a hő nem hat rá. Az áfonyát nemcsak jellegzetes ízvilágáért, hanem magas C‑vitamin-, rost- és egyéb jótékony hatású anyagtartalma miatt is értékelik, mint például a flavonoidok és az antociánok, amelyek az egészségre kedvező antioxidánsok.
Zabkásák, joghurtok, müzlik feldobása, desszertek díszítése vagy friss gyümölcsök helyettesítése? A Lyo fruit mindenre képes!
A fagyasztva szárított gyümölcsöt bárhol felhasználhatod, ahol friss gyümölcsre van szükség. Használhatod zabkása, joghurt, tejes müzli vagy turmixok díszítésére és ízesítésére. A cukrászok körében is nagyon népszerű, mivel a desszertek díszítését egyszerűvé és hatékonnyá teszi. Az áfonyát egészben vagy az ujjaid között összetörve használhatod fel, hogy a tökéletes szárításnak köszönhetően finom áfonyaport kapjon. A fagyasztva szárított gyümölcsnek van még egy tökéletes tulajdonsága - ha vízbe áztatjuk, visszaduzzad, visszanyeri eredeti méretét és állagát, és megkülönböztethetetlen lesz a klasszikus friss gyümölcstől.