Vilgain Fusilli búzadara BIO – ízletes búzadara orsócska Olaszország legtermékenyebb vidékéről
A Vilgain Fusilli BIO búzadarából készült ízletes tészta, ami a vegánoknak is alkalmas. Kizárólag ellenőrzött biogazdálkodásból származó alapanyagokból készül egy észak‑olaszországi kis családi farmon.
Természetes, prémium minőségű alapanyagok
Az olaszok híresek ízletes, kiváló minőségű tésztáikról, mi pedig egy szinttel feljebb léptünk. Gabonánkat a Langhe régióból – a világhírű borairól és a piemonti diófélékről híres területről szerezzük be. A régió optimális éghajlata és a helyi talaj tisztasága adja a tészta ízletes, telt ízét és magas tápanyagtartalmát.
Hagyományosan kézzel készítve
A gabonát a betakarítás után a lehető legrövidebb időn belül fából készült malmokban őrölik, minimalizálva az oxidáció kockázatát. A búzadarát ezután vízzel összekeverik, és a tésztát a kívánt formára extrudálják. Ezután száradni hagyják. A bronzfúvókával történő extrudálást tartják az egyik legjobb és legmegbízhatóbb gyártási módszernek, mivel így a tészta felülete durvább lesz, és a szósz jobban megtapad rajta. Az egész folyamatot alacsony hőmérsékleten, az összetevők maximális tápértéke megőrzésével és szigorúan felügyelve végzik. Ezáltal az elsőosztályú textúra, a prémium minőség és remek íz garantált.
Univerzális forma a szószokhoz
A fusilli rövid orsókra hasonlít, és ez a forma tökéletesen felvesz bármilyen szószt. Húsos bolognai és paradicsomos‑bazsalikomos mártással egyaránt élvezni fogod. Ha sietsz, a piros vagy zöld pesztó is remekül helyettesítheti a szószt.