Vilgain BIO Frissen pörkölt kávé - single origin, frissen pörkölt kávé a perui hegyvidékről
Képzeld el azt a tökéletes pillanatot, amikor az idő lelassul, és a nap végén van időd teljesen elmerülni az elsőosztályú kávé mély rejtelmeiben. Ehhez a mi 100 % BIO arabicánk is hozzájárul, és felejthetetlen ínyencélményben részesíti az érzékszerveidet.
Fekete arany a dél‑amerikai Peruból
Ez az exkluzív, single origin kávé Peru festői hegyvidékéről származik, ahol gondosan, nedves módszerrel dolgozzák fel és a napon szárítják. A single origin azt jelenti, hogy az összes kávébab egy helyről származik, ami a kávé egyedi tulajdonságait és ízjegyeit tükrözi. Kistermelők termesztik erdős területeken, 1200 méterrel a tengerszint felett, műtrágya helyett természetes komposztot használva.
Szeretettel pörkölik egy prágai pörkölőben
A pörkölési folyamat megváltoztatja a babok textúráját és színét, és megadja a végső ízt. Ezért a pörkölés nagy tapasztalatot, tudást és felszerelést igényel. Kávénkat mesterek pörkölik a helyi, sok évre visszatekintő hagyományokkal rendelkező prágai Aromaniac pörkölőben. A pörkölés a csomagolás előtt legfeljebb 7 nappal történik, kíméletes forrólevegős módszerrel.
És mit jelent a friss pörkölés? A kávé kis tételekben készül, így mindig friss. De ne feledd, hogy legkorábban a pörköléstől számított 10 nap múlva szabad elkészíteni. Ez megakadályozza, hogy a nem kívánt savanyú vagy keserű ízjegyek bekerüljenek a végső csésze eszpresszóba.
Erőteljes diós és csokoládés ízjegyek
Készülj fel az ízek kiegyensúlyozott szimfóniájára. Perui kávénk testes és jellegzetes, amelyben az étcsokoládé és a diófélék ízjegyei vegyülnek, enyhe gyümölcsös savassággal és a citrusok elbűvölő aromájával.
A kávé a legjobb eszpresszó elkészítésére van hangolva. Ideális karos vagy automata kávéfőzőben való főzéshez, de bármilyen eszpresszószerű elkészítéshez alkalmas: használj kotyogóst vagy esetleg aeropresszt.
Vilgain BIO Frissen pörkölt kávé pontokban:
-
100 % arabica Peruból
-
kézzel szedett és válogatott babok
-
nedves módszerrel, napon szárítva
-
az étcsokoládé, a diófélék és a citrusos ízjegyek harmonikus keveréke
-
ideális kávéfőzőkhöz, kotyogóshoz és aeropresshez.
-
a fenntarthatóságra és a minőségre összpontosító kistermelők termesztik
-
műtrágyák nélkül, komposzttal trágyázva a természetes növekedésért
-
ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból