Vilgain Chiliszósz - extra pikáns, füstölt paprikából, háromféle chilivel
Egy jó chiliszósznak nem kellene tüzesen pikánsnak lennie? Tévedés. Egy rendes chiliszósz egyszerre legyen csípős és jóízű.
A Vilgain Chiliszósz smoked pepper a füstölt paprika kellemes füstös aromáját a háromféle chilipaprika ízspektrumával egészíti ki. A hideg szószban érezhető a Bhut Jolokia finom gyümölcsös beütése, a Habanero intenzív ereje és az extra csípős Carolina Reaper, ami az íznüanszairól ismert.
Lédús alap, kézműves gyártás
A tartalom több, mint felét Spanyolországból származó pirospaprika teszi ki, amelyet a Cseh Köztársaságba történő behozatal után alaposan megmosnak és ellenőriznek. A hibás darabokat kidobják, így garantálva a végtermék maximális minőségét. Ezután több órán át az illatos bükkfa füstjén füstölik, ahol elnyerik egyedi ízüket. Végül a paprikákat összemixelik, főzik és kézzel átpasszírozzák, hogy egyetlen héj se rontsa el a kellemesen folyékony állagot, és csak a lédús paprikahús maradjon meg.
Bhut Jolokia, Habanero és a legtüzesebb babájuk
Három népszerű, szuperpikáns paprikát választottunk a szószhoz. A csípősséget az úgynevezett Scoville‑féle csípősségi skálán (SHU) mérjük. A mártásunkban szereplő legenyhébb chilipaprikák - a habanerók - 100 000 és 350 000 SHU között mozognak. A Bhut Jolokia, ismertebb nevén a ghost chilli, 800 000 és 1 040 000 SHU közötti SHU‑t tartalmaz. De egyikük sem közelíti meg a Carolina Reaper nevű fergeteges hibridjüket, amelynek csípőssége 1,4‑2,2 millió SHU. Az összes felhasznált chili idényjellegűen, helyben termesztett, Csehországban.
Az egyedi összetételű, mesterséges tartósítószerektől és színezékektől mentes új ínyencségünket a csípős ételek kedvelői mind díjazni fogják, és remélhetőleg néhány új rajongót is szerez magának. Hamburgerbe, szendvicsekbe és húsok mellé kiváló. Ha chili‑fan vagy, bármihez kipróbálhatod, és olyan új ízkombinációk várnak rád, amelyeket eddig még csak nem is sejtettél.