Vilgain BIO Forrócsoki por - készíts magadnak egy csésze elsőosztályú forrócsokit
Ez nem az a tipikus forró csokoládé, amit az automatából vagy a szupermarketben kapható "forró csokoládé" alapján ismersz. Ez egy prémium minőségű keverék, ami 3‑féle ízletes, precízen zúzott kakaóbabból áll, egyértelmű származással. Bársonyosan sima, ízekben és antioxidánsokban gazdag tejcsokoládés italt készül belőle. Tökéletes kísérője a hideg téli estéknek vagy a hangulatos délutánoknak. Ezek a kivételes kakaófajták autentikus ízét és tulajdonságait megtartandó, a csokoládéban kizárólag bio nádcukor, bio tejpor és bio kakaóvaj található.
A felhasznált babok minősége alapvető fontosságú
Trinataria, nacional és criollo - értékes fajták gazdag kakaóízzel. Ezeket nehéz termeszteni, ezért elsősorban a luxuscsokoládékban használják fel. A Dominikai Köztársaság északkeleti Duarte tartományában termesztik őket, ami optimális klímát biztosít számukra.
A Trinataria a criollo és a forastero hibridje, amely egyedülálló módon egyesíti mindkettő legjobb tulajdonságait - a criollo lágyságát és a forastero földszerűségét. A nacional fajta az egyik legrégebbi fajta, és a bokrok kevés babot teremnek, ezért nagyon ritka. A criollo a világ kakaótermelésének kevesebb, mint 5 %-át teszi ki. Finom, és a valaha volt legjobb fajtának tartják.
Nem ok nélkül választottuk ezeket a fajtákat. Tökéletesen kiegészítik egymást, és az ízek tökéletes szimbiózisát hozzák létre, amely messze túltesz az olcsó és ismeretlen származású kakaóbabokból készült közönséges forró csokoládékon. Összetett ízprofilja és markáns aromája a mézre, cseresznyére és sütire emlékeztet.
Agyserkentő és elősegíti a koncentrációt
Emellett a kakaóbab számos ásványi anyagot (vas, magnézium, foszfor, cink, mangán, réz) és antioxidánst (epicatechin, katechin és procianidinek) tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet a szabad gyökök túlzott mennyiségével szemben, ami összefüggésbe hozható egyes krónikus betegségek kialakulásával. A flavonoid antioxidánsok elősegítik a koncentrációt és hozzájárulnak a jó hangulathoz is.
Vilgain BIO Forrócsoki por pontokban:
-
gazdag kakaóíz és bársonyosan selymes állag
-
prémium minőségű keverék 3 babfajtából a Dominikai Köztársaságból
-
a babok egészségügyi előnyökben bővelkednek
-
54% kakaószárazanyag‑tartalom
-
teljesen újrahasznosítható PE/EVOH tasakba csomagolva