Vilgain Tagliatelle BIO - olasz tojásos tészta prémium BIO alapanyagokból
A Vilgain Tagliatelle BIO egy exkluzív tojásos tészta, amely búzadarából készül. És amikor azt mondjuk, hogy exkluzív, akkor ezt a szó minden értelmében komolyan gondoljuk - az alapanyagok ellenőrzött biogazdálkodásból származnak, egy kis észak‑olaszországi családi gazdaságból, és a gyártás a becsületes, régi módon történik.
Kiváló minőségű természetes összetevők
A főszerepben a durumbúza áll. Magasabb mikrotápanyag‑tartalommal büszkélkedhet, mint más gabonafélék, például a búza vagy az árpa. Közvetlenül mögötte áll a tojás, amely nemcsak egészséges fehérjét és stabil formát ad a tésztának, hanem a sima állagot is.
Mindkét fő összetevő az olasz Langhe vidékéről származik, amely világhírű borairól és piemonti diófélékről híres. E régió optimális éghajlata és a helyi talaj tisztasága adja a tészta autentikus ízét és magas mikrotápanyag‑tartalmát.
Hagyományos kézi készítésű
A gabonát a betakarítás után a lehető leghamarabb fából készült malmokban őrlik, így minimalizálva az oxidáció kockázatát. A búzadarát ezután vízzel összekeverik a tésztához, és a kívánt tésztaformára extrudálják. Ezután természetes módon hagyják megszáradni. A bronzfúvókával történő extrudálást tartják az egyik legjobb és legmegbízhatóbb gyártási módszernek, mivel így a tészta felülete durvább lesz, és a szósz jobban megtapad rajta. Az egész folyamatot alacsony hőmérsékleten, az összetevők maximális tápértékének megőrzése érdekében és szigorú felügyelet mellett végzik. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy prémium textúrát, prémium minőséget és nagyszerű ízt biztosítsunk.
Tökéletes szószokkal
A tagliatelle egy hosszú, lapos, kissé rágós textúrájú tészta, amely tökéletesen alkalmas kedvenc szószaid ízének felszívására és megtartására. Húsos bolognai és paradicsomos‑bazsalikomos tésztával egyaránt élvezni fogod. Ha sietsz, a szószokat a piros vagy zöld pesto kiválóan helyettesítheti.