Vilgain Szardínia bio extra szűz olívaolajban - fehérjével és omega‑3 zsírsavakkal teli hal prémium ízzel és minőségben
A Vilgain HGT szardínia a legjobbak közé tartozik, melyet a tenger kínálhat. A jellegzetes, enyhén édeskés íz mellett a minőségi élethez nélkülözhetetlen tápanyagok arzenáljával örvendeztet meg.
Első osztályú kivitelezés és prémium minőség
A halászat a Földközi‑tenger és az Atlanti-óceán vizeiben történik Spanyolország és az Egyesült Királyság partjainak közelében.
A betakarítás után a legnagyobb darabok a spanyolországi Bilbaótól délre fekvő La Rioja tartományban működő családi vállalkozásba kerülnek. Itt a szardíniákat hagyományos kézműves technikával dolgozzák fel, és már megfőzve, fej, farok és bél nélkül, egy praktikus üvegben helyezik el. Miután a szardíniát felszeletelték, csak kiváló minőségű spanyol bio olívaolajat adnak hozzá az ízprofil finomhangolásához, és máris kész az extra tápláló, kiváló ízű szardínia.
Tápanyagokban gazdag hal
A szardínia telítetlen zsírsavak forrása, és kis mérete ellenére 100 g szilárd anyagban akár 0,4 g EPA‑t és DHA‑t - omega‑3 zsírsavakat- is tartalmaz. Ezeket gyulladáscsökkentő hatással és a szív- és érrendszeri egészség javulásával hozzák összefüggésbe. Emellett kiváló fehérje- és esszenciális aminosavforrás, különösen lizinben, leucinben, glutaminsavban és más esszenciális aminosavakban gazdag [1].
A szardíniákról gyakran szó esik gyulladáscsökkentő hatásuk és az oxidatív stressz elleni küzdelemben való szerepük miatt, köszönhetően az olyan ásványi anyagoknak, mint a kálium, kalcium, magnézium, cink és vas, amelyek szintén bőségesen megtalálhatók húsukban. [2].
A Vilgain HGT szardíniák nagyobb, lédúsabb és ízletesebb darabokat tartalmaznak, mint a boltban kapható konzervdobozban lévő hagyományos szardíniák, és remek ízt adnak salátáknak és szardíniás szendvicseknek. Ha tanácsolhatjuk, ne melegítsd fel, különben az olívaolaj elveszíti az összes előnyét.