Vilgain BIO Kukoricás penne tészta - vegán gluténmentes tészta sárgarépával és feketerépával
A Vilgain BIO Kukoricás penne sárgarépával vegán kukoricalisztből készült tészta, amely a kukorica fanyar, enyhén diós ízét a sárgarépa finom édességével és a feketerépa földes ízárnyalatával ötvözi. Kizárólag egy észak‑olaszországi kis családi gazdaság ellenőrzött biogazdálkodásból származó alapanyagaiból készülnek - és ezt az ízén meg is érzed!
Természetes, prémium minőségű összetevők
Az olaszok híresek ízletes, kiváló minőségű tésztáikról, mi pedig még egy szinttel feljebb léptünk. Gabonánk a Langhe régióból származik, amely a világhírű borairól és a piemonti diófélékről híres terület. A régió optimális éghajlata és a helyi talaj tisztasága adja a Pennénk autentikus ízét és magas tápanyagtartalmát.
Hagyományosan, kézzel készített
A kukoricát közvetlenül a betakarítás után hagyományos fából készült malmokban őröljük, így minimálisra csökkentve a nyersanyagok oxidációját. Ezután vízzel összekeverjük, hogy tésztát alkossunk belőle, majd a kívánt formára extrudáljuk, és a kész tésztát természetes módon hagyjuk megszáradni. A bronzfúvókával történő extrudálást az egyik legmegbízhatóbb gyártási módszernek tartják, amely durvább felületet hoz létre a tésztán, amelyen a szósz jobban megtapad. Az egész folyamat nemcsak az első osztályú textúráért, hanem a minőségért és az ízért is felelős.
Lisztérzékenyeknek és vegánoknak egyaránt
Nem mindenki rajong a gluténért vagy az állati eredetű termékekért. Ha te is közéjük tartozol, akkor a kukoricás penne mostantól a kedvenc rakott ételeid vagy a kedvenc sűrű mártásaid mellé való köret is lehet. Az eleve gluténmentes fő összetevő és a tojásmentes formula tápérték szempontjából érdekes alternatívája a gabonatésztákkal szemben, a kétszínű répa pedig a vegán és gluténmentes ízvilág új szabványt teremthet számodra.