Vilgain Miso BIO - erjesztett paszta, amely minden ételnek ízt ad
A miso paszta egy népszerű és hagyományos japán termék, gazdag ízzel és jellegzetes aromával, amelyet az árpa vagy más gabonafélék sóval együtt történő erjesztésével állítanak elő a nemes gomba Aspergillus oryzae, vagy koji segítségével. A japán konyha alapanyagaként használják, és mély sós, enyhén fűszeres ízt eredményez.
Misónk a Cseh Köztársaságban készül hagyományos japán technikák szerint, osztrák biogazdálkodásból származó alapanyagok felhasználásával. A hámozott árpát gőzöljük, és beoltjuk a koji penészgombával, amelyen az megnő. Ez az árpa képezi az erjesztés indító keverékét - főtt csicseriborsóval és sóval keverjük össze, és hagyjuk erjedni. Tíz hét elteltével misót kapunk.
Tartósítószerek és GMO‑k nélkül
A pasztőrözésnek és az erjesztési folyamat által természetes módon lecsökkentett alacsony pH-értéknek köszönhetően a miso nem igényel további tartósítószereket, hogy sokáig eltartható legyen. Így az összetevők között tényleg csak árpát, csicseriborsót, sót és vizet találunk - mindezt bio minőségben, GMO‑k nélkül.
A misót használhatod levesek, mártások, pácok és egyéb ételek elkészítéséhez. Gyönyörűen kiegészíti az olyan tipikus ázsiai ételeket , mint a sushi, az ázsiai burrito, a tavaszi tekercsek, a bibimbap vagy az onigirazu. Ezenkívül mindenféle étel, például levesek, saláták, pácok stb. ízesítésére is alkalmas.
Elkészítési tipp: Használat előtt keverje fel a misót egy kis meleg folyadékban, hogy csodálatosan krémes mártást kapjon.