Vilgain BIO Fehér basmati rizs - a Himalája lábainál termesztett népszerű rizs
A Vilgain BIO Fehér basmati rizs hosszú szemű hántolt rizs biogazdálkodásból. A főzés során szilárd, laza és nem ragadós marad. Remekül használható köretként az indiai és a nemzetközi konyhában. Jól illik húsokhoz, zöldségekhez és rizssalátákhoz, de édes rizsételekhez is használhatja. A basmati a legnemesebb rizsfajta, más néven az "illatok királynője", és a pakisztáni Himalája lábánál fekvő földeken termesztik, ami azt jelenti, hogy a rizst közvetlenül a gleccserek vizével öntözik. Sajátosan szantálfa aromájú és az íze enyhén diós.
A rizstermesztés és az azt követő csomagolás minősége kiemelkedő fontosságú
A rizs feldolgozását, majd csomagolását egy kis olaszországi családi vállalkozás végzi, amely számára alapvetően fontos az alapanyagok minősége és nyomon követhetősége. Egyrészt a feldolgozás minden egyes lépését, másrészt a végtermék minden egyes tételét szigorúan ellenőrzik, hogy minden minőségi követelménynek megfeleljen.
Vilgain BIO Fehér basmati rizs pontokban:
-
a legnemesebb rizsfajta
-
szilárd, laza és nem ragadós
-
különleges szantálfa aroma
-
enyhén diós íz
-
ideális húsok és zöldségek köreteként
-
édes rizsételek készítéséhez is kiváló
-
Pakisztánban termesztik, és egy olaszországi családi vállalkozás dolgozza fel
-
minden tétel nehézfémtartalmát letesztelik