Vilgain BIO Barna basmati rizs - a legnemesebb, a Himalája lábainál fekvő Pakisztánban termesztett rizsfajta
A basmati rizs jellegzetesen hosszúszemű, sajátos aromával és diós ízzel. Basmati rizsünk ráadásul BIO minőségben és barna, "natúr" változatban elérhető.
A legnemesebb rizsfajta, más néven az "illatok királynője"
A basmati a legnemesebb rizsfajta, amelyet a pakisztáni Himalája lábánál fekvő földeken termesztenek, ennek köszönhetően a rizst egyenesen a gleccserek vizével öntözik. A basmati szó a hindi nyelvben "az illatok királynőjét" jelenti, ami tökéletesen jellemzi ezt a rizsfajtát. A basmati rizst első pillantásra hosszú szemeiről, valamint aromájáról, sajátos illatáról és enyhén diós illatáról és ízéről lehet felismerni.
A rizs termesztésének és az azt követő csomagolásnak a minősége kiemelkedő fontosságú
A Vilgain Basmati rizst egy kis olaszországi családi vállalkozás dolgozza fel, majd csomagolja, amely számára alapvetően fontos az alapanyagok minősége és nyomon követhetősége. Egyrészt a feldolgozás minden egyes lépését, másrészt a végtermék minden egyes tételét szigorúan ellenőrzik, hogy minden minőségi követelménynek megfeleljen. A rizs BIO minőségű, ami azt jelenti, hogy biogazdálkodásban termesztett, és mindig egy év terméséből származik.
A barna rizs számos vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. A barna rizsben található vitaminok közül a legtöbb a B1-, B3- és B6‑vitamin, valamint a mangán, a magnézium, a foszfor, a vas és a cink.